&Joice

Foto door Daniëlle van Dongen

Ik ben Joice Baten en sinds 2018 woon ik in Amersfoort. Vanuit daar ga ik graag op pad om organisaties, teams en individuen te begeleiden in hun professionele ontwikkeling. Hierin ligt mijn specialisatie op het snijvlak van persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsvoering in de zorgsector.

Na mijn studie Accountancy & Control ging ik in de zorgsector als adviseur aan de slag met financiële en bedrijfskundige vraagstukken. Tijdens opdrachten stuitte ik herhaaldelijk op hetzelfde misverstand: "Ah, dus jij bent van de cijfers". Daar herkende ik mijzelf niet in. Voor mij was het altijd vanzelfsprekend te zoeken naar de verhalen achter de cijfers. Door de verhalen uit diverse lagen en onderdelen van een organisatie te verkennen, kon ik onderliggende verbanden leggen. Waar ik tijdens mijn Master leerde over managementsystemen, leerde ik in de praktijk en vervolgopleidingen steeds meer over informele systemen. Met name de gedragspatronen en teamdynamieken fascineerde mij. De focus in mijn aanpak verschoof van de inhoud naar proces en gedrag.


Tijd voor nieuwe avonturen

Naast de opdrachten groeide ik persoonlijk en professioneel door de groei mee te maken van een 'scale-up' organisatie naar gevestigd adviesbureau. In 2023 nam ik het besluit zelfstandig te gaan ondernemen. Tijd voor een nieuwe ontdekkingsreis. Tijd voor &Joice. 

Wat mij drijft 

Bij adviseurs en managers in de zorgsector zie ik dat zij gedreven worden door een hart voor de zorg. Ondanks intrinsieke motivatie komt de inhoudelijke kennis en ervaring echter niet altijd tot zijn recht. Dit is voor mij een reden om mezelf in te zetten als coach en trainer en de begeleiding te bieden om gezamenlijk verder te professionaliseren.